Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Gorbi
Manitowoc Foodservice
Komat
Watersystem
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Iglotex
Belfood
Menos
Caffetea
Sokołów
Belgium`s Best
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zmywarki do restauracji
Wymarzona zmywarka przemysłowa

Zobaczcie państwo:
Zmywarki niezawodne i ekologiczne
Ekspert od cięcia kosztów
Obsługa zmywarki
Rezultat zmywania i higiena
Zmywarki na indywidualne potrzeby
Zmywarka idealna w każdej sytuacji

W ostatnich latach gastronomia na całym świecie bardzo się zmieniła i rozwinęła. W zakładach gastronomicznych, począwszy od lokali typu coffeeshop, poprzez snackbary po wykwintne restauracje, oferowane są dania i napoje dla każdego podniebienia – i to 24 godziny na dobę.
 
Świat kuchni jest różnorodny – do oferty gastronomicznej, obok lokalnej kuchni, należą dziś afrykańskie, azjatyckie i europejskie specjały. Zróżnicowany jest nie tylko asortyment gastronomiczny, ale także zmywane naczynia i zabrudzenia. Dlatego też coraz wyższe wymagania stawia się zmywarkom przemysłowym.
 
Dlatego, wprowadzając nową serię zmywarek podblatowych, firma Winterhalter zrealizowała wyjątkową koncepcję urządzeń, która w trzech krokach prowadzi do znalezienia indywidualnego rozwiązania dla każdego klienta. Zmywarki te uwzględniają również zróżnicowane kształty naczyń oraz ich wielkość – od kruchych japońskich czarek do zupy, po duże, mocne talerze do pizzy.
Nowe zmywarki podblatowe z serii UC firmy Winterhalter dostosowują się całkowicie do życzeń klientów. Każdy lokal ma swój własny profil i indywidualne wymagania pod względem zmywanych naczyń czy miejsca na ustawienie zmywarki. Dzięki rewolucyjnej koncepcji zmywarek serii UC firmie Winterhalter jako pierwszej udaje się wyjść temu naprzeciw. Wymarzoną zmywarkę można indywidualnie skonfigurować w następujących trzech krokach:
 
Krok 1: Cztery typy do różnych zastosowań z trzema programami standardowymi:
  • zmywarka do szkła
  • zmywarka do naczyń
  • zmywarka do naczyń Bistro
  • zmywarka do sztućców
Krok 2: Cztery rozmiary: S = mały, M = średni, L = duży, XL = bardzo duży
 
Krok 3: Możliwość wyboru indywidualnego wyposażenia: Energy, Cool (szkło), ReTemp (szkło), wbudowany zmiękczacz, pakiety koszy, cztery wzory frontu zmywarki itp.
Po skonfigurowaniu wymarzonej zmywarki otwiera się przed klientami zupełnie nowy wymiar zmywania. Dla firmy Winterhalter indywidualność jest atutem. W przypadku nowych zmywarek podblatowych można wybrać typ zastosowania, wielkość urządzenia, wyposażenie i wzornictwo.
 
Przed urządzeniami gastronomicznymi stoją dzisiaj nie lada wyzwania – muszą być ekonomiczne, funkcjonalne i proste w obsłudze. W zmywarkach Winterhalter wprowadzono nowy sposób obsługi zmywarki – ekran dotykowy. Posługiwanie się nim jest dziecinnie proste. Obok sprawdzonej obsługi za pomocą jednego przycisku dostępne są trzy programy zmywania, do których przypisane są samoobjaśniające ikony zmywanych naczyń. Gwarantuje to intuicyjną, bezbłędną obsługę.
Błyszczące, czyste szkło to wizytówka firmy gastronomicznej. Dlatego zastosowanie profesjonalnej zmywarki to absolutna konieczność. Ale szkło szkłu nierówne: kieliszek do wina o cienkich ściankach w winotece należy zmywać zupełnie inaczej niż kufel do piwa w pubie. Mleczne szkło, korozja szkła, wyblaknięte elementy dekoracyjne – kto tego nie zna? Przyczyna: zbyt wysokie temperatury mycia lub niewłaściwy środek czyszczący i jego nieprawidłowe dozowanie. Zmywarki do szkła Winterhalter z zasady działają delikatnie.
 
Odpowiednie temperatury mycia i płukania, różne ciśnienie wody w zależności od programu i precyzyjne dozowanie środka czyszczącego zapewniają długą żywotność szkła. Idealne mycie szkła wspomaga System Winterhalter z prawidłowym uzdatnianiem wody oraz środkiem czyszczącym, chroniącym elementy dekoracyjne.
 
 
Jeżeli szkło po myciu nie jest schłodzone, cierpi na tym jakość napojów. Zimne napoje w ciepłym szkle są niesmaczne, a piana z piwa opada. W wersji Cool szkło jest spłukiwane zimną wodą. Eliminuje to czas oczekiwania i zapewnia stabilność piany z piwa. Wersja ReTemp dzięki obniżonym temperaturom w zbiorniku i bojlerze zapewnia szybką dostępność chłodnego szkła i jednocześnie redukuje koszty eksploatacyjne o 16 %.
 
Przy zbyt wysokim ciśnieniu mycia, małe i lekkie elementy przewracają się i dotąd nie zawsze rezultat ich zmywania był zadowalający. W zmywarkach firmy Winterhalter – jedynych na rynku – można regulować ciśnienie mycia. Poprzez wybór odpowiedniego programu standardowego szczególnie lekkie zmywane naczynia pozostają stabilne na swoim miejscu i są dokładnie umyte.
 
W zależności od rodzaju zakładu gastronomicznego, oprócz naczyń zmywane są również blachy i tace. W przypadku mycia ręcznego zajmuje to wiele czasu i wymaga zużycia dużej ilości wody i energii. W takim przypadku opłaca się zastosowanie zmywarki UC-XL z bardzo głębokim wnętrzem. Dzięki temu ekonomiczniej i higieniczniej można myć blachy i tace.

Winterhalter Gastronom Polskaul. Trakt Brzeski 62B
05-077 Warszawa-Wesoła
tel. (022) 773 25 52
fax. (022) 773 33 03
e-mail: winterha@winterhalter.com.pl
www.winterhalter.com.pl

Zobaczcie państwo:
Inteligentna technika - oszczędne zmywarkiObsługa zmywarki - Talent komunikacyjny ze świadomością odpowiedzialności
Rezultat zmywania i higienaWinterhalter spełnia marzenia swoich klientów
Zmywarka idealna w każdej sytuacjiZmywarki do naczyń szklanych
Profesjonalne zmywarki firmy Winterhalter na Targach EuroGastroGS 630 - Najmniejsza na świecie zmywarka do przyrządów kuchennych
Profesjonalne zmywarki - Winterhalter wyprzedza konkurencję

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robot - Coupe Robvita Pizzola Smoker Reinex Barry Callebaut Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A. Na Lunch LMS Online Sp. z o.o. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belgium`s Best Voigt Tableart Tomasz Miszczak Komat Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Gaspol Espiga Barson POSbistro Iglotex Makro Cash & Carry Lemonia
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000